Ten Hag veranderde Ajax-systeem voor De Jong: 'Toen kon hij meer gaan uitblinken'

Ten Hag veranderde Ajax-systeem voor De Jong: 'Toen kon hij meer gaan uitblinken'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 00:01za 25-05-2019 om 00:01

Ajax-trainer Erik ten Hag moest puzzelen om de juiste positie voor Frenkie de Jong te vinden in zijn elftal. Ten Hag twijfelde lang over hoe hij de kwaliteiten van de 22-jarige middenvelder uit Arkel het beste tot hun recht kon laten komen.

De Ajax-trainer wilde het beste uit De Jong halen, maar wist aan het begin van het seizoen nog niet hoe. "De kwaliteiten van de spelers bepalen de speelwijze en het systeem waar je in speelt", legt Ten Hag uit in een interview bij Ajax TV. "Wij moesten ergens een plek vinden voor Frenkie de Jong. Je zag zijn ongelooflijke talent, maar waar had hij nou het beste rendement voor de ploeg?"

"Dat hebben we uitgevonden en ook een aanpassing gemaakt", gaat Ten Hag verder. Hij denkt dat die aanpassing Ajax ten goede is gekomen. "We zijn met een 'dubbele zes' in plaats van met een 'enkele zes' gaan spelen. Toen ging Frenkie meer uitblinken, voor aanvallend rendement zorgen. Dat betekent dat hij spelers met aanvallend rendement in positie bracht en in staat stelde om te scoren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws