Verhalen rond Bergwijn verstommen: 'Nagalm is eigenlijk nul, hoor er weinig van'

Verhalen rond Bergwijn verstommen: 'Nagalm is eigenlijk nul, hoor er weinig van'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 07:11za 25-05-2019 om 07:11

John de Jong heeft weinig gemerkt van de ophef nadat PSV naar buiten bracht dat het Steven Bergwijn niet aan Ajax wil verkopen. De technisch directeur van de Eindhovenaren maakte destijds duidelijk dat PSV dat niet laat gebeuren.

Een tweetal weken later is de publieke interesse rondom de interesse van Ajax voor Bergwijn afgenomen, ziet De Jong. "De nagalm is eigenlijk nul", zegt de technisch directeur van PSV tegen het Algemeen Dagblad. "Ik heb er weinig meer over gehoord. Praatprogramma's en zo kijk ik niet."

"Ik heb wat mensen om me heen gevraagd: wat vonden jullie ervan?", gaat De Jong verder. "Die zeggen: we snappen je statement. Ik heb duidelijk willen zijn: hier staat de club PSV voor. Bewust, ook op weg naar de transferzomer."

De voormalig middenvelder spreekt niet van een gevecht tussen Ajax en PSV, deze zomer op de transfermarkt. "Dat je in dezelfde vijver vist, is altijd al geweest. Want die is niet zo heel groot. Maar bij transfers spelen zoveel factoren mee. Het is echt niet makkelijk, het gaat vaak om timing, om slimmigheid."

"Natuurlijk begrijp ik dat een zak geld in algemene zin meer helpt dan dat je moet puzzelen binnen een budget. Maar de transfermarkt werkt toch vooral zo dat er een top 8 is van clubs in Europa die bepaalt. Alleen zij kunnen zelf zeggen: voor rechtsback halen we hém, voor linkshalf hém. Of: we houden onze selectie intact. PSV en ook Ajax kunnen dat nooit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Zie jij het gebeuren: Bergwijn naar Ajax?

Ja
49%
Nee
51%
(39788 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws