Robben: 'De gedachte om te vertrekken ging toen wel even kort door me heen'

Robben: 'De gedachte om te vertrekken ging toen wel even kort door me heen'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 08:30za 25-05-2019 om 08:30

Arjen Robben dacht in 2012 aan een vertrek bij Bayern München. De vleugelaanvaller, die met zijn club zaterdag de Duitse beker kan winnen, zat niet goed in zijn vel en kreeg te maken met negatieve reacties van supporters.

Een en ander had te maken met de gemiste strafschop van Robben in de Champions League-finale van 2012 tegen Chelsea. Daarop werd Robben tijdens de oefenwedstrijd tussen Bayern München en het Nederlands elftal (3-2) uitgefloten. "Of ik toen aan een vertrek heb gedacht? Ja, zo'n gedachte gaat wel even kort door je heen", geeft Robben toe in gesprek met de NOS. "Het hoefde even niet meer."

"Ik dacht: wat is dit?", legt de 35-jarige vleugelaanvaller uit Bedum zijn gevoel uit. "Het was een beetje vreemd en niet erg leuk. Er zijn na die wedstrijd gelukkig veel excuses gekomen. Het waren denk ik ook geen echte Bayern-fans. Jan en alleman kon toen naar binnen."

Zaterdag komt de carrière van Robben bij Bayern tot een einde. Der Rekordmeister speelt de bekerfinale tegen RB Leipzig, waarna de Nederlander aan een nieuw avontuur begint. Het is nog onduidelijk wat Robben precies gaat doen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws