'Slechtnieuwsgesprek voor Strootman: 'zeer teleurgesteld' Marseille wil afscheid'

'Slechtnieuwsgesprek voor Strootman: 'zeer teleurgesteld' Marseille wil afscheid'

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 10:57zo 26-05-2019 om 10:57

Laatste update: zondag 26 mei 2019 om 12:52zo 26-05-2019 om 12:52

Kevin Strootman heeft dit weekend van Olympique Marseille-president Jacques-Henri Eyraud te horen gekregen dat hij kan vertrekken. Dat meldt RMC Sport. Marseille, dat een teleurstellend seizoen kende en op de vijfde plaats in de Ligue 1 eindigde, is naar verluidt 'zeer teleurgesteld' over de prestaties van de Nederlandse middenvelder. 

Strootman signeerde in augustus een vijfjarig contract bij L'OM. De linkspoot kwam op voorspraak van trainer Rudi Garcia naar Marseille. Met hem werkte Strootman eerder samen bij AS Roma. Garcia kondigde eerder deze week zijn vertrek aan - en volgens RMC Sport heeft Strootman inmiddels te horen gekregen dat hij geen toekomst heeft in Stade Vélodrome. 

Eyraud zou de 43-voudig international van Oranje in een gesprek hebben laten weten dat Marseille 'zeer teleurgesteld' is over zijn prestaties tijdens zijn debuutjaar in de Franse competitie. Strootman, die een slordige 25 miljoen euro kostte, maakte op het veld een zwakke indruk en bovendien zijn er binnen de club serieuze zorgen over zijn fitheid. 

Marseille wil de voormalig speler van PSV, FC Utrecht en Sparta deze zomer graag verkopen; een verhuur zou ook bespreekbaar zijn. Sky Sports meldde eerder deze week dat Strootman is aangeboden bij diverse clubs uit de Premier League. 

Poll

Keert Strootman nog terug bij Oranje?

(3057 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws