Domper dreigt voor Koeman: Tete raakt geblesseerd en strompelt van veld af

Domper dreigt voor Koeman: Tete raakt geblesseerd en strompelt van veld af

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 13:48zo 26-05-2019 om 13:48

De finaleronde van de Nations League in Portugal dreigt aan de neus van Kenny Tete voorbij te gaan. Diverse media melden zondagmiddag dat Tete op de training van het Nederlands elftal geblesseerd is geraakt. 

Tete meldde zich onlangs met een lichte enkelblessure in het trainingskamp van Oranje. In overleg met bondscoach Ronald Koeman en de medische staf zou gekeken worden of de rechtsback van Olympique Lyon fit genoeg is om deel uit te maken van de selectie die zich opmaakt voor de halve finale van de Nations League. Op 6 juni staat de halve finale tegen Portugal op het programma.

Zondag ging het tijdens een trainingsessie mis voor Tete, melden onder meer het Algemeen Dagblad en Voetbal International. De vleugelverdediger ging naar de grond tijdens een partijspel en strompelde daarna van het veld af. De ernst van zijn blessure is nog onduidelijk. 

Maandag al moet Koeman zijn definitieve selectie indienen. 23 spelers reizen met Oranje af naar Portugal. De voorselectie van Koeman bestaat uit 28 man. 

Welke rechtsback zou jij eventueel een goede vervanger vinden voor Tete? Deel het in de comments! 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws