'Frustrerend en teleurstellend, maar ik heb de keuze van Koeman te respecteren'

'Frustrerend en teleurstellend, maar ik heb de keuze van Koeman te respecteren'

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 14:58zo 26-05-2019 om 14:58

Wout Weghorst heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Met zeventien goals en zeven assists voor VfL Wolfsburg kende de spits een imponerend debuutseizoen in de Bundesliga.

De honger van Weghorst is echter nog lang niet gestild. Ook bij Oranje wil hij een voet tussen de deur krijgen. "Het was de afgelopen keren best frustrerend en teleurstellend dat ik er niet bij zat, want ik hoopte mezelf te laten zien", zegt Weghorst tegen de NOS.

In Zeist bereiden Weghorst en de andere Oranje-international zich voor op de Nations League-eindronde. Maandag maakt bondscoach Ronald Koeman zijn definitieve selectie bekend. Weghorst, die een jaar geleden voor het laatst werd opgeroepen, hoopt erbij te zitten.

"Het enige waar ik invloed op heb, is mijn eigen spel", zegt hij. "Ik wil het beste in mezelf naar boven halen en op die manier de kans zo groot mogelijk maken dat ik erbij ben. Dan is het aan de bondscoach. Zijn keuzes heb ik te respecteren, maar het is mag duidelijk zijn dat ik er ook deze keer op hoop."

Poll

Hoort Weghorst in Oranje?

(1192 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws