Stam prijst 'geweldige' De Ligt aan bij Man United: Hij zou hier goed passen

Stam prijst 'geweldige' De Ligt aan bij Man United: "Hij zou hier goed passen"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 20:14zo 26-05-2019 om 20:14

Matthijs de Ligt zou een goede versterking zijn voor Manchester United. Dat denkt Jaap Stam, die na de Treble Reunion-wedstrijd tussen United en Bayern München door Manchester Evening News wordt ondervraagd over de Ajax-aanvoerder.

"Hij is een geweldige speler", stelt Stam, die volgend seizoen aan het roer staat bij Feyenoord. De Ligt, speler van rivaal Ajax, wordt de laatste dagen nadrukkelijk gelinkt aan een move naar Manchester United, dat FC Barcelona wil aftroeven met een megasalaris. "Hij is nog jong, zoals iedereen weet, maar hij speelt om eerlijk te zijn als een volwassene."

"Hij is goed aan de bal, is agressief, tactisch goed onderlegd, ziet en leest het spel goed en heeft ook de mentale kracht om wat te bereiken. Dat is één van de belangrijkste dingen om te hebben als speler. Je moet doelen stellen, stappen maken en jezelf blijven verbeteren om naar het hoogste niveau te gaan."

United zou goede zaken doen met de komst van De Ligt, aldus Stam. "Ik denk dat hij hier heel goed zou passen, mits de club hem probeert te halen. Ik weet niet of dat echt zo is, want er wordt veel gezegd en geschreven. Hij is gewoon het type speler dat hier heel goed zou passen. Ik denk dat de manager (Ole Gunnar Solskjaer, red.) graag met hem zou werken."

Poll

Voor welke club moet De Ligt kiezen?

(7628 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws