Van RKSV Nuenen naar wedstrijd van 200 miljoen: Mijn eigen weg gevolgd

Van RKSV Nuenen naar wedstrijd van 200 miljoen: "Mijn eigen weg gevolgd"

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 07:23ma 27-05-2019 om 07:23

Kelle Roos uit het Brabantse Rijkevoort gaat maandagmiddag dé wedstrijd van zijn carrière keepen. De sluitpost staat met Derby County in de finale van de Championship Play-Offs, waar een Premier League-ticket én 200 miljoen euro aan tv-gelden op het spel staan.

Om vier uur Nederlandse tijd zal er op Wembley afgetrapt worden tegen Aston Villa. Voor Roos, sinds 2013 actief in het Engelse voetbal, is het alweer de derde keer dat hij afreist naar het mythische stadion in Londen. "De eerste keer met Derby County speelde ik niet, maar met AFC Wimbledon promoveerden we op Wembley naar de League One", vertelt hij aan De Telegraaf. "Dat was al een onbeschrijfelijke ervaring en ik hoop dat het nu weer een mooie dag wordt."

Promotie naar de Premier League zou voor Roos het volgende hoofdstuk in een bijzondere carrière zijn: de bij PSV, Willem II en NEC opgeleide doelman speelde in 2013 nog voor de amateurs van RKSV Nuenen, voordat hij het bij de Engelse laagvlieger Nuneaton Borough probeerde. "Ik heb bewust de keuze gemaakt voor Engeland en daar snel stappen kunnen maken. Ik heb jarenlang in de jeugd van PSV en Willem II gespeeld met jongens als Memphis Depay, Zakaria Labyad en Virgil van Dijk en daarna mijn eigen weg gevolgd."

Poll

Wie gaat promoveren naar de Premier League?

(918 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws