'Het eerste wat ik dacht toen ik dat Strootman-nieuws hoorde: Feyenoord'

'Het eerste wat ik dacht toen ik dat Strootman-nieuws hoorde: Feyenoord'

27-05-2019 18:38
94

Kevin Strootman zou een uitstekende aanwinst voor Feyenoord zijn, denkt NOS-commentator Jeroen Elshoff. De 29-jarige linkspoot lijkt na zijn eerste seizoen voor Olympique Marseille al op een zijspoor te zijn beland in de Franse havenstad.

Strootman werd naar Frankfrijk gehaald door trainer Rudi Garcia, die bij AS Roma ook al met hem samenwerkte. Garcia staat komend seizoen echter niet meer voor de groep, waardoor het perspectief er voor de oud-Spartaan en -PSV'er niet bepaald beter op wordt. Elshoff heeft het nieuws uit Frankrijk ook meegekregen. "Het eerste wat ik dacht toen ik dat hoorde: Feyenoord", vertelt hij in de NOS Voetbalpodcast. Elshoff denkt dat Strootman bereid is om een aanzienlijk deel van zijn salaris in te leveren. "Ik weet niet hoe belangrijk dat voor hem is, hij gaat richting de dertig en ik kan me voorstellen dat er toch al wat centjes op de bank staan."

De commentator denkt dat Strootman gebrand is op eerherstel na een weinig succesvol seizoen in Marseille. "Kevin is een jongen die altijd wil spelen en van het spelletje houdt. Hij heeft niet zo'n lekker jaar achter de rug: waar ga je dan naartoe?" Collega Jeroen Grueter denkt aan China, maar Elshoff gelooft niet dat Strootman voor het grote geld gaat kiezen. "Dat vind ik niet bij hem passen."

Strootman zou in De Kuip de opvolger kunnen worden van Tonny Vilhena, die zijn zinnen op een vertrek uit De Kuip lijkt te hebben gezet.