Update: Atlético Madrid maakt komst van Godin-opvolger officieel

Update: Atlético Madrid maakt komst van Godin-opvolger officieel

03-07-2019 11:30 Laatste update: 11:41
24

FC Porto ziet opnieuw een verdediger naar Madrid vertrekken. Atlético neemt de Braziliaanse international Felipe voor twintig miljoen euro over, meldt de Portugese topclub.

De dertigjarige Felipe lijkt in de ploeg van coach Diego Simeone de opvolger te moeten worden van Diego Godín. Hij speelde drie seizoenen voor FC Porto. De mandekker werd vorig jaar landskampioen en reikte dit seizoen tot de kwartfinale van de Champions League. Hij speelde 140 wedstrijden voor Porto, waarin hij elf keer trefzeker was.

Wedden

Meer odds

Atlético heeft dringend behoefte aan nieuwe verdedigers. Naast Godín neemt met Juanfran nog een ander clubicoon afscheid van het Wanda Metropolitano, terwijl Lucas Hernandez voor tachtig miljoen euro de overstap maakt naar Bayern München.

FC Porto raakt naast Felipe nog een andere Braziliaanse verdediger kwijt aan een Spaanse topclub. Eder Militão werd voor vijftig miljoen euro verkocht aan Real Madrid.

Update 3/7 11.30: De kogel is nu écht door de kerk: Felipe mag zich officieel speler van Atlético Madrid noemen. De Braziliaanse verdediger komt voor 20 miljoen euro over van FC Porto en verbindt zich voor drie seizoenen aan de Madrileense topclub. Hij is de opvolger van de naar Internazionale vertrokken Diego Godin.