'Matchfixingschandaal in Spanje: meerdere betrokkenen gearresteerd'

'Matchfixingschandaal in Spanje: meerdere betrokkenen gearresteerd'

Gepubliceerd: dinsdag 28 mei 2019 om 10:10di 28-05-2019 om 10:10

Laatste update: dinsdag 28 mei 2019 om 10:39di 28-05-2019 om 10:39

De Spaanse politie heeft meerdere (oud-)spelers uit de twee hoogste competitie gearresteerd wegens het manipuleren van wedstrijden. Het zou onder meer gaan om Raúl Bravo, oud-speler van Real Madrid. Dat melden verschillende Spaanse media, waaronder El Periodico.

Bravo (links op de foto), die meerdere jaren bij De Koninklijke onder contract stond, wordt genoemd als het hoofd van de criminele organisatie. Ook Borja Fernández (Real Valladolid), Carlos Aranda (voormalig Real Madrid), Samuel Saiz (Getafe) en Iñigo López Montaña (Deportivo La Coruna) worden genoemd bij de mensen die zijn opgepakt. Verder zijn de voorzitter (Agustín Lasaosa) en arts (Juan Carlos Galindo Lanuza) van Huesca, dat dit seizoen degradeerde uit de Primera Division, gearresteerd.

De gedetineerden worden ervan beschuldigd lid te zijn van een criminele organisatie, die zich onder meer bezighoudt met matchfixing en het witwassen van geld. De betrokkenen hebben zich volgens El Periodico bezig hebben gehouden met het manipuleren van wedstrijden in de Primera en de Segunda Division. 

De politie is dinsdagochtend begonnen aan een grote zoekactie. Die zoekactie is het vervolg van een klacht van La Liga bij de politie over verdachte weddenschappen op de wedstrijd Huesca-Nástic (0-1). Die wedstrijd in de Segunda Division werd in mei 2018 afgewerkt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws