Grim over heftig incident met clubarts: 'Werd geroepen: er is geen hartslag meer'

Grim over heftig incident met clubarts: 'Werd geroepen: er is geen hartslag meer'

29-05-2019 19:58 Laatste update: 20:03
12

RKC-trainer Fred Grim vertelt daags na de gewonnen play-offwedstrijd tegen Go Ahead Eagles over het verschrikkelijke incident dat in de rust in de kleedkamer van de Waalwijkers plaatsvond. De clubarts van RKC werd getroffen door een hartaanval en zakte weg.

"We speelden een redelijk tot goede eerste helft, kwamen met 2-0 voor. Vlak voor rust kregen we de 2-1 tegen, zijn we een beetje de grip kwijt. Dus je bent als coach bezig met: hoe kan dat? Hoe kunnen we dat in de rust goed wegzetten dat we tweede helft weer op ons niveau kunnen beginnen? Vlak voordat je dat proces in wil gaan, ligt onze teamarts op de grond en wordt vanuit de medische kant geroepen: er is gewoon geen hartslag meer", haalt Grim het moment terug in gesprek met FOX Sports.

Volgens Grim zat de hele groep daaromheen. "Ga dan maar de goede beslissingen nemen en nadenken wat er moet gebeuren? Hij is gereanimeerd. Ik heb op een gegeven moment de spelers daar weggehaald, een andere kleedkamer opgezocht. (...) Daar heb ik die spelers bij elkaar gepakt en eigenlijk op een bepaalde manier geprobeerd weer contact te zoeken."

Met de clubarts gaat het naar omstandigheden goed. "Dat is wel prettig om te vertellen. Dat is stabiel. (...) Hij moet wel geopereerd worden, maar ik heb hem aan de telefoon gehad en het is gewoon goed."