Bedroevende sfeer tijdens EL-finale Bakoe: 'Nou, gefeliciteerd met de Algarve Cup'

Bedroevende sfeer tijdens EL-finale Bakoe: 'Nou, gefeliciteerd met de Algarve Cup'

Gepubliceerd: donderdag 30 mei 2019 om 00:15do 30-05-2019 om 00:15

Laatste update: donderdag 30 mei 2019 om 08:05do 30-05-2019 om 08:05

De analisten bij FOX Sports waren het na de Europa League finale tussen Chelsea en Arsenal roerend eens: het feit dat de finale tam oogde had alles te maken met het gebrek aan sfeer in het Olympisch Stadion in Bakoe.

"Het lag aan de entourage dat het tam leek. 4-1, en vijf goals in de finale is best lekker. Maar je staat er een beetje van: nou, gefeliciteerd met de Algarve Cup", aldus Kenneth Perez bij FOX Sports. Arnold Bruggink sloot zich daar bij aan. "De hele uitreiking met die beker, die ze nog moesten halen... Serieus man, wat hadden ze gedaan? (...) Je mist echt de sfeer en de entourage."

"Vandaag is er een goed voorbeeld van hoe belangrijk supporters, intensiteit en sfeeracties zijn", vindt Perez. "Er is toch niks mooiers bij een wedstrijd? Als je bij een wedstrijd in De Kuip of bij een bekerfinale zo'n gigantisch spandoek naar beneden ziet komen. (...) Als je hier een plekje had gekocht, moest je een verrekijker meenemen om uberhaupt nog wat te zien."

Chelsea legde woensdagavond beslag op de Europa League. The Blues waren uiteindelijk met 4-1 te sterk voor stadsgenoot Arsenal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws