Update: Van Praag haalt op Twitter uit naar criticasters: Hypocrisie ten top

Update: Van Praag haalt op Twitter uit naar criticasters: "Hypocrisie ten top"

30-05-2019 11:31 Laatste update: 17:47
146

Scheidend KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft gereageerd op de kritiek naar aanleiding van zijn Twitter-bericht vanuit Baku. De 71-jarige bestuurder maakte voorafgaand aan de Europa League-finale tussen Chelsea en Arsenal een foto van het nog lege stadion en deelde deze met zijn volgers.

Van Praags bijschrijft bestond uit één woord, 'indrukwekkend', en leidde tot veel hoongelach in de voetbalwereld. FOX Sports-analist Kenneth Perez stak woensdagavond de draak met Van Praag en noemde de entourage in Baku 'echt dramatisch'.

De voormalig Ajax-voorzitter wijst zijn criticasters echter op het tijdstip van zijn tweet. "19.41 uur. Dat is in Baku 21.41 uur. Oftewel, zowat anderhalf uur voor de wedstrijd begon. Natuurlijk is het stadion dan nog leeg", reageert hij tegenover De Telegraaf. Van Praag vond het stadion zelf indrukwekkend, benadrukt hij. "Dat zeg ik dan omdat ik voorzitter van de stadion- en veiligheidscommissie van de UEFA ben. Ik kan stadions waarderen. Vooral als ze leeg zijn."

Dat de UEFA veel kritiek kreeg om de Europa League-finale in het verre Azerbeidzjan te organiseren, waardoor er nauwelijks Chelsea- en Arsenal-fans aanwezig konden zijn bij de finale, doet voor Van Praag ook niet ter zake. "In Azerbeidzjan leven ook mensen. En die houden ook van voetbal. Dit land is UEFA-lid en heeft net zo veel rechten als Nederland. Het organiseren van finales is geen exclusiviteit voor West-Europa of Engeland, Spanje en Duitsland."

Update 17.48 uur: Michael van Praag heeft ook op Twitter gereageerd op de kritiek die hem ten deel viel na zijn tweet over de Europa League-finale in Baku. De bondsvoorzitter van de KNVB beschuldigt zijn criticasters van hypocrisie. 'Als Max Verstappen F1 rijdt in Baku hoor je niemand. Als UEFA er iets organiseert is het fout en word ik weggehoond.'