Kluivert gaat de kar trekken bij Jong Oranje: 'Er komen belangrijke momenten aan'

Kluivert gaat de kar trekken bij Jong Oranje: 'Er komen belangrijke momenten aan'

30-05-2019 19:50
32

Justin Kluivert is als één van de ervaren spelers van Jong Oranje erg belangrijk voor het team van bondscoach Erwin van de Looi. De beloften willen zich voor het eerst sinds lange tijd weer eens kwalificeren voor een eindtoernooi.

Kluivert zit al een tijdje bij Jong Oranje en is als speler van AS Roma één van de spelers met de meeste ervaring. "Er komen belangrijke momenten aan voor Jong Oranje, omdat we ons lang niet meer gekwalificeerd hebben voor een eindtoernooi", legt de vleugelaanvaller uit bij FOX Sports. "Het is belangrijk voor deze groep om dat te bereiken en ik heb er vertrouwen in dat dat mogelijk is."

Daarbij is dus een belangrijke rol weggelegd voor Kluivert, die als voorbeeld moet dienen voor spelers die er net bij komen. In dat opzicht heeft de aanvaller van AS Roma veel geleerd van clublegende Daniele de Rossi. "Hij ving me echt goed op toen ik aankwam. Je moest sowieso altijd luisteren naar wat hij zei en dat heb ik zeker gedaan."

Het afscheid van de Italiaan ging Kluivert dan ook niet in de koude kleren zitten. "Dat is toch iemand die al achttien jaar bij de club zit. Toen was ik net geboren. De Rossi is een legende en als zo iemand afscheid neemt van de club is dat wel emotioneel."