De band met Tadic is goed, maar de band met Huntelaar is niet normaal

"De band met Tadic is goed, maar de band met Huntelaar is niet normaal"

30-05-2019 20:12
33

Donny van de Beek twijfelde geen moment aan een kampioenschap van Ajax. Dat kwam volgens vader André mede omdat de ploeg zo hecht was. Hij spreekt van een 'echte vriendengroep', waarin de middenvelder het vooral goed kan vinden met Klaas-Jan Huntelaar.

"Donny had het gruwelijk naar zijn zin", zegt André tegen Ajax Showtime. "Ja, de band met Tadic is goed, maar de band met Huntelaar is niet normaal. Donny en Klaas zijn net Peppi en Kokki, die zijn altijd bij elkaar. Klaas komt hier ook weleens over de vloer, ja. Tadic wordt terecht geroemd, maar Huntelaar is ook heel belangrijk voor die jonge jongens."

Van de Beek stak veel op van de ervaren spelers. Zo dook de Oranje-international geregeld met Tadic het krachthonk in. Hij is dan ook breder en sterker geworden. "Hij doet wel dingen extra na de training met Tadic, en hij houdt rekening met zijn eten."

Van de Beek maakte na een stroeve start indruk als nummer 10, maar vader André twijfelt of dat zijn beste positie is. "Als ik echt moet kiezen, vind ik hem misschien wel een acht. Daar kan hij echt alles in kwijt. Het is mooi als hij veel voor de goal komt, maar als hij iets terug speelt, heeft hij die steekpass. Hij is geen loper, hij is echt van het één keer raken."