Van Dijk wil voordeel doen met verloren finale: 'Pijnlijk, maar ook van geleerd'

Van Dijk wil voordeel doen met verloren finale: 'Pijnlijk, maar ook van geleerd'

30-05-2019 23:39
12

Virgil van Dijk staat voor het tweede jaar op rij in de finale van de Champions League met Liverpool. De Nederlandse verdediger aast op revanche na de nederlaag tegen Real Madrid in Kiev.

"Een finale verliezen is heel pijnlijk. Maar ik heb er ook veel van geleerd, hopelijk kan ik daar mijn voordeel mee doen", zegt Van Dijk in aanloop naar de eindstrijd tegen Tottenham Hotspur van zaterdag in gesprek met de BBC. "We gaan alles geven, we zullen nergens spijt van kunnen hebben en dan zullen we zien of het dit keer wel genoeg is."

De ploeg van manager Jürgen Klopp kent een ijzersterk seizoen, maar moet oppassen dat het straks niet met lege handen staat. In de Premier League waren 97 punten niet genoeg voor het kampioenschap, terwijl Liverpool werd uitgeschakeld in de FA Cup en League Cup. "Wij denken niet aan wat er gebeurt als we verliezen. Dat is iets voor de media en analisten om te bespreken. We weten dat we een grote kans hebben om te winnen en zo gaan we de wedstrijd in."

Van Dijk weet dat Liverpool als favoriet geldt, aangezien Spurs op gepaste afstand eindigde in de eigen competitie. "Mensen kunnen zeggen dat wij een beter seizoen hebben gehad. Dat is dan misschien wel zo, maar in een finale kan van alles gebeuren. Een finale is één wedstrijd."

"Tottenham heeft een hele sterke ploeg", vervolgt de captain van Oranje. "Ze hebben een fantastische keeper, twee geweldige centrale verdedigers en een heel goed middenveld. En voorin hebben ze spelers die het verschil kunnen maken. Maar zo zullen ze ook over ons denken. Liverpool is ook geen fijn team om tegen te spelen."