Van Dijk maakt diepe buiging voor 'fantastische' Lukkien: Heel dankbaar

Van Dijk maakt diepe buiging voor 'fantastische' Lukkien: "Heel dankbaar"

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 12:26ma 27-05-2019 om 12:26

Dick Lukkien heeft een grote rol gespeeld in de carrière van Virgil van Dijk. Dat vertelt de Liverpool-ster aan The Guardian. Hij werkte in het beloftenteam van FC Groningen samen met de huidige trainer van FC Emmen.

Van Dijk maakte in 2010 de overstap van Willem II naar FC Groningen, waar hij bij de beloften belandde. "Ik was ongeduldig", vertelt hij. "Ik zat op de bank en dacht: Wat is hier aan de hand? Ik ging naar de trainer Dick Lukkien en maakte constant ruzie met hem. Ik vroeg hem: Hoe is dit mogelijk? Maar ik heb zó veel geleerd van die periode. Ik groeide als mens."

"Het was de eerste keer dat ik in mijn eentje was en moest dealen met het feit dat ik niet mijn zin kreeg. Mijn situatie veranderde niet, maar gelukkig bleef ik hard werken en verbeterde ik mezelf", vervolgt Van Dijk. "Ik heb nog steeds contact met Dick, die nu trainer is van FC Emmen. Hij is een fantastische trainer."

De invloed van Lukkien op de carrière van Van Dijk kan volgens de beste Premier League-speler van het seizoen niet onderschat worden. "Hij pushte me, omdat hij wist dat ik een beetje lui kon zijn. Ik deed net genoeg. Hij bleef me pushen en maakte me soms boos. Het was soms lastig, maar het werkte. Niet lang daarna maakte ik mijn debuut. Daar ben ik Dick heel dankbaar voor."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws