Marca: Reserverol tijdens Europa League-finale drijft Alonso terug naar Madrid

Marca: Reserverol tijdens Europa League-finale drijft Alonso terug naar Madrid

31-05-2019 13:47
7

Marcos Alonso moet de nieuwe linksback van Atlético Madrid worden, meldt Marca vrijdag. De 28-jarige Madrileen verlengde dit seizoen zijn contract bij Chelsea, maar lijkt inmiddels uit de gratie te zijn geraakt.

Tijdens de Europa League-finale tegen Arsenal stond niet Alonso, maar Emerson Palmieri opgesteld als linksback. Volgens Marca zit de bij Real Madrid opgeleide Spanjaard daar dusdanig mee in zijn maag dat hij serieus nadenkt over een terugkeer naar zijn geboorteland. Alonso heeft nog een contract tot medio 2023, maar Atlético kan investeren: Los Rojiblancos verkochten linksback Lucas Hernández eerder deze zomer voor tachtig miljoen euro aan Bayern München.

Atlético staat sowieso voor een grootschalige renovatie van de verdediging. Routiniers Diego Godín en Juanfran gaan de club komende zomer verlaten na jarenlange trouwe dienst. De Braziliaan van Felipe, afkomstig van FC Porto, lijkt Godín op te gaan volgen en oud-PSV'er Santiago Arias gaat naar verwachting het stokje overnemen van Juanfran.