Van Gaal twijfelt over De Jong: 'Kon betere keuzes maken, iedereen wachtte op hem'

Van Gaal twijfelt over De Jong: 'Kon betere keuzes maken, iedereen wachtte op hem'

Gepubliceerd: zondag 2 juni 2019 om 11:06zo 02-06-2019 om 11:06

Louis van Gaal vraagt zich af of Frenkie de Jong er verstandig aan doet om Ajax te verruilen voor FC Barcelona. De controleur uit Arkel zal in Camp Nou moeten strijden om een plek in de basis, terwijl hij bij vrijwel alle Europese topclubs de grote man zou kunnen zijn, meent de oud-bondscoach.

De Jong zal in Catalonië de concurrentie aan moeten gaan met spelers als Ivan Rakitic, Arturo Vidal en Arthur. "Ik denk dat hij het daar heel moeilijk krijgt", concludeert Van Gaal zondagochtend in De Tafel van Kees op FOX Sports. De 67-jarige Amsterdammer vindt De Jong 'een geweldige speler'. "Maar Rakitic is ook een geweldige speler. En Vidal heb ik willen kopen bij Manchester United, vijf jaar terug."

Van Gaal denkt dan ook dat De Jong een groot risico heeft genomen. "Je moet als speler keuzes maken waar je altijd kunt spelen. De vraag bij Barcelona is: is dat gerechtvaardigd? Dat moeten we afwachten. Ik hoop het voor hem, maar we zullen het af moeten wachten. Hij had betere keuzes kunnen maken, want ik denk dat de hele wereld op Frenkie zit te wachten."

Tafelgenoot Peter Bosz begrijpt echter dat De Jong naar Camp Nou gaat vertrekken. "Hij krijgt wel de kans om met Messi te spelen, dan was ik ook gegaan. Als je met die man mag voetballen: ik vind hem zó geweldig..." De trainer van Bayer Leverkusen werkte tijdens het seizoen 2016/2017 met De Jong samen bij Ajax. "Als ik hem nu zie, dan heeft hij een ongelooflijke progressie gemaakt, met name zonder bal. Dat had ik niet verwacht. Als ik hem nu zie: verdedigend, positioneel stukken beter. Ik denk dat hij nóg een stap zou kunnen maken."

Poll

Gaat Frenkie de Jong meteen een basisplaats opeisen bij Barça?

(8772 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws