Kluivert maakt de balans op: 'Zal volgend jaar honderd procent zeker meer worden'

Kluivert maakt de balans op: 'Zal volgend jaar honderd procent zeker meer worden'

02-06-2019 11:56
39

Justin Kluivert heeft bij AS Roma een seizoen vol 'ups en downs' achter de rug. De twintigjarige buitenspeler kwam afgelopen zomer over van Ajax, schipperde tussen de basis en de bank en kwam uiteindelijk tot twee goals en acht assists in 35 officiële wedstrijden.

Dat smaakt naar meer, laat Kluivert weten aan de NOS. "Dat zullen er komend seizoen honderd procent zeker meer worden", kondigt hij aan. "Voor zo'n eerste seizoen mag ik niet klagen, al wil ik wel meer minuten maken, meer assists geven en meer scoren. Zoals een aanvaller dat hoort te doen."

Hoewel het seizoen teleurstellend verliep voor AS Roma, dat naast Champions League-kwalificatie greep, heeft Kluivert er bijzondere herinneringen aan overgehouden. Zo kroonde hij zich tegen Viktoria Plzen tot de jongste doelpuntenmaker in de Champions League namens de Giallorossi. "Dan sta je toch in de geschiedenisboeken."

Bovendien mocht hij één seizoen samenspelen met levende AS Roma-legende Daniele De Rossi, die na achttien (!) jaar afscheid gaat nemen van zijn club. "Toch mooi dat ik over twintig jaar tegen mijn kinderen kan zeggen: kijk, ik heb met hem samengespeeld. Hopelijk zegt hij tegen die tijd ook: kijk, ik heb met die Justin gespeeld."