Vertonghen niet te spreken over arbitrage: 'Dan krijg je 400 penalty's per jaar'

Vertonghen niet te spreken over arbitrage: 'Dan krijg je 400 penalty's per jaar'

02-06-2019 12:29
125

Tottenham Hotspur-verdediger Jan Vertonghen had na de verloren Champions League-finale tegen Liverpool geen goed woord over voor de arbitrage. Ploeggenoot Moussa Sissoko kreeg na amper een halve minuut de bal tegen zijn hand en arbiter Damir Skomina wees naar de stip.

Mohamed Salah scoorde vanaf elf meter en wees Liverpool de weg naar een uiteindelijke 2-0 overwinning. Vertonghen begreep niets van de beslissing van Skomina, die bovendien niet werd gecorrigeerd door de VAR. "Ik heb dat een tijdje geleden ook al gezegd, met deze regels krijg je vierhonderd penalty's per seizoen", liet hij na afloop weten aan Sporza.

De oud-Ajacied hoopt dat er in het vervolg kritisch gekeken zal worden naar de regels met betrekking tot handsballen. "Ik hoop dat de UEFA toch eens zal samenzitten met ex-voetballers, met specialisten...", oppert hij. "Alles lijkt penalty. Dat zag je aan de scheidsrechter ook. Misschien fluit hij hem niet eens, maar dan weet hij ook dat de VAR zal kijken en dat hij de strafschop dan toch moet geven. In slowmotion is alles handsbal en alles overtreding."