Driessen kijkt op van statement Koeman: Er is dus in de tussentijd wat gebeurd

Driessen kijkt op van statement Koeman: "Er is dus in de tussentijd wat gebeurd"

02-06-2019 23:30
36

Bondscoach Ronald Koeman nam zondag openlijk stelling tegen de FC Barcelona-geruchten rondom zijn persoon, maar Valentijn Driessen denkt dat er wel degelijk 'ontwikkelingen op de achtergrond' waren. De chef voetbal van De Telegraaf wijst naar de woordkeuze van Koeman tijdens de persconferentie.

"Bij m'n presentatie zei iemand al: ja maar als dit, als zus, als zo. Ik heb me geconformeerd aan de KNVB", liet Koeman zondagmiddag weten. Driessen vindt het woord 'conformeren' interessant. "Dat is 'schikken, aanpassen', heb ik even opgezocht in het woordenboek. En dat is dus niet 'committeren', dat is 'verplichten', wanneer je een contract afsluit. Er is dus in de tussentijd wat gebeurd, waardoor hij het nu heeft over conformeren in plaats van committeren", laat hij weten op de site van zijn werkgever.

Volgens Driessen heeft dat te maken met 'ontwikkelingen' in Barcelona, waar trainer Ernesto Valverde onder druk staat. "Die hebben hem waarschijnlijk bewogen om nu openlijk te zeggen dat hij tot 2020 bondscoach van het Nederlands elftal blijft", aldus de journalist. "Dat betekent dat er iets is gebeurd, dat hij heeft besloten om niet in te gaan op een eventuele aanbieding van FC Barcelona, als die zou komen."

De uitlatingen van de bondscoach zullen in goede aarde vallen bij de spelersgroep, verwacht Driessen. "De groep en Koeman: dat is een twee-eenheid. Dat zie je aan hoe de jongens met Koeman omgaan en hoe Koeman met de jongens omgaat. Er is onderling vertrouwen en dat is heel belangrijk."