Als Ajax een middenvelder kocht, dacht ik ook: misschien een concurrent voor mij

"Als Ajax een middenvelder kocht, dacht ik ook: misschien een concurrent voor mij"

03-06-2019 06:50
18

Frenkie de Jong moest even slikken toen hij Liverpool en Tottenham Hotspur zaterdag het veld op zag lopen in Madrid. De 22-jarige middenvelder liep de Champions League-finale net mis met Ajax, maar wil komend seizoen een nieuwe poging wagen. Dan met FC Barcelona.

"Als je Spurs en Liverpool het veld ziet opkomen, Gini en Virgil die beker voorbijlopen en je de hymne hoort, ja, dan is er wel een slikmomentje. Het besef dringt door hoe dichtbij we bij die finale waren. Helaas mocht het niet zo zijn", vertelt De Jong in De Telegraaf.

De Oranje-international hoopt dat het er komend seizoen alsnog van komt. Hij heeft via WhatsApp al contact met een aantal nieuwe ploeggenoten. "Ze heetten me welkom en stuurden dat ze het leuk vonden." De Jong is voor sommigen echter een geduchte concurrent. "Als Ajax een middenvelder kocht, dacht ik ook: misschien een concurrent voor mij. Maar ik dacht niet: o shit laat hem maar wegblijven. Je moet het zelf laten zien en zo goed spelen dat iedere trainer je opstelt."

De Jong kon onlangs op lof rekenen van Andrea Pirlo. Hoewel 'De Pirlo van de Lage Landen' hem iets te ver gaat, voelt hij zich gevleid. "Zoiets maakt je blij en trots, maar ik wil me totaal niet met hem vergelijken."