Van Dijk: 'Bloedirritant, als Real Madrid wint staan ze meteen op het veld'

Van Dijk: 'Bloedirritant, als Real Madrid wint staan ze meteen op het veld'

03-06-2019 08:33
25

Virgil van Dijk vierde na afloop van de 2-0 zege op Tottenham Hotspur in de Champions League-finale een feestje op het veld met zijn kinderen. De verdediger van Liverpool had wel wat kritiek op de organisatie in Madrid.

"Het duurde vrij lang voordat ze van de tribune naar beneden mochten en dat vond ik bloedirritant. Als Real Madrid wint, staan de families binnen de kortste keren op het veld. Het was slecht geregeld", zegt Van Dijk in De Telegraaf. Het was een klein smetje op een onvergetelijke avond. "Niet veel Nederlandse spelers winnen de Champions League en daar heb ik het de afgelopen drie weken met Gini heel veel over gehad."

"We hadden ons goed voorbereid op Harry Kane en gelukkig heeft hij niet veel kunnen uitrichten. Hopelijk donderdag ook niet", loopt de Oranje-captain vooruit op het Nations League-duel met Engeland. "We houden goed contact met de bondscoach, maar ik zie geen problemen om ons op te laden en te spelen. Ja, twee prijzen in één week winnen, zou helemaal bijzonder zijn."

Van Dijk stortte zaterdagavond na het laatste fluitsignaal ter aarde. "Dat was van emotie, vermoeidheid, alles. Het is de droom van elke voetballer om de Champions League te winnen. En om dat met deze jongens te mogen doen, met wie we elke dag keihard werken om beter te worden, zonder dat de mensen dat zien, is fantastisch."

Van Dijk bemachtigde niet alleen de Cup met de Grote Oren, maar werd ook uitgeroepen tot man van de wedstrijd. "Dat laatste is wel iets om heel trots op te zijn, maar het aller- allerlekkerste is toch wel gewoon die beker te mogen vasthouden."