'Hij heeft er één grote puinhoop van gemaakt bij Ajax, dit is geen dag te vroeg'

'Hij heeft er één grote puinhoop van gemaakt bij Ajax, dit is geen dag te vroeg'

03-06-2019 13:18
76

Het aangekondigde vertrek van operationeel directeur Rutger Arisz is een zegen voor Ajax. Dat stelt Valentijn Driessen van De Telegraaf. Arisz zou er 'een grote puinhoop' van hebben gemaakt in de Johan Cruijff Arena.

Arisz vertrekt per 1 juli bij Ajax. "Dat is geen dag te vroeg", steekt Driessen van wal tegenover Telegraaf TV. "In tweeënhalf jaar heeft hij er één grote puinhoop van gemaakt. Edwin van der Sar moest vaak optreden als een soort brandweerman. Die moest alle brandjes blussen die hij heeft aangestoken."

"Het was te verwachten dat het ging gebeuren, helemaal na alle problemen bij Ajax O19 - Feyenoord O19 (gestaakte kampioenswedstrijd, red.). Dat heeft hij helemaal onderschat. Met Arisz vertrekt de slechtste directeur in de geschiedenis van Ajax. Misschien was alleen Martin Sturkenboom nog slechter."

Driessen somt vervolgens de fouten van Arisz op. "Het begon al vlak na zijn aantreden, toen een vlucht met Ajax-genodigden bijna twaalf uur op aan de grond stond op Schiphol voor de Europa League-finale in Stockholm. Op de werkvloer was hij geen graag geziene directeur. De Nouri-affaire heeft hij verknald, iets wat Van der Sar later weer heeft goedgemaakt met de familie. De naamgeving van de Johan Cruijff Arena... Zo kun je nog wel even doorgaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie