Arisz (links) met Eric Gudde

Ajax-directeur vertrekt: Een logisch moment om het stokje over te dragen

Ajax-directeur vertrekt: "Een logisch moment om het stokje over te dragen"

03-06-2019 10:10
37

Rutger Arisz, operationeel directeur van Ajax, vertrekt uit de Johan Cruijff Arena. Dat meldt Ajax maandagochtend via de officiële kanalen. Arisz, die sinds eind 2016 in dienst was van de landskampioen, vertrekt per 1 juli. 

"Mijn vertrek bij Ajax komt op een moment dat het goed gaat met onze club. De toekomst van de club is ook veelbelovend. Ik heb de afgelopen jaren bijgedragen aan de verdere professionalisering van de organisatie en een strategie neergelegd als stevige basis waarop verder kan worden gebouwd", wordt Arisz geciteerd op het digitale thuis van de Amsterdamse club.

"De afgelopen jaren heb ik veel mooie momenten van onze club van dichtbij meegemaakt. Ik ben trots en vereerd aan de hoogtepunten te hebben mogen bijdragen en de dieptepunten te helpen kunnen verzachten. Het is nu voor mij een logisch moment om het stokje over te dragen en een nieuwe stap in mijn carrière te maken. Ik wens Ajax het allerbeste."

Volgens Telegraaf-reporter Mike Verweij is het afscheid van Arisz niet vrijwillig. Hij meldt via Twitter dat de operationeel directeur op non-actief is gesteld. Volgens Verweij lag Arisz al langere tijd onder vuur. In december werd hij beschuldigd van 'ongewenste intimiteiten'