Koeman over Klaassen: 'Kunt na een of twee maanden niet zeggen: niet goed genoeg'

Koeman over Klaassen: 'Kunt na een of twee maanden niet zeggen: niet goed genoeg'

03-06-2019 21:50
18

Ronald Koeman vindt het niet terecht dat Davy Klaassen als Everton-flop wordt bestempeld. Al na één seizoen gingen The Toffees en de oud-Ajacied uit elkaar, nadat de middenvelder geen speelminuten kreeg. Koeman haalde Klaassen naar Everton.

Klaassen kreeg onder Koeman regelmatig speeltijd, maar dat was anders toen Sam Allardyce het voor het zeggen kreeg. Klaassen werd op de tribune gezet en kwam niet meer in actie. Koeman weigert hem echter te bestempelen als flop. "Het was lastig voor hem bij Everton", zegt de Oranje-bondscoach tegen The Liverpool Echo. "Vaak hebben spelers een jaar nodig om zich aan te passen aan de Premier League."

"Je kunt na een maand of twee maanden niet zeggen dat hij 'niet goed genoeg is'. Sommige spelers hebben aanpassingstijd nodig. Als ze naar de Premier League komen is alles anders: de intensiteit, de beslissingen van de scheidsrechters. De Premier League maakt volgend jaar gebruik van de VAR. Pfoe! Dat zal lastig worden voor de scheidsrechters. Normaal gesproken kun je alles door laten gaan, maar dat gaat veranderen met de VAR. Spelers hebben tijd nodig."

Klaassen speelt momenteel bij Werder Bremen. In Duitsland gaat het goed met de middenvelder, al zit een plek bij Oranje er nog niet in. "Ik heb hem een paar weken geleden gezien tijdens Bremen tegen Borussia Dortmund. Hij speelt wat anders op het middenveld. Hij speelt nu in een driehoek aan de linkerkant. Ik zei tegen hem dat ik blij ben dat hij in een goede competitie speelt. Maar als je hem vergelijkt met Wijnaldum of Van de Beek, moet ik beslissingen nemen."