VVV legt topscorer vast en 'beraadt zich' over snelle verkoop: Erg blij

VVV legt topscorer vast en 'beraadt zich' over snelle verkoop: "Erg blij"

05-06-2019 16:10
49

VVV-Venlo heeft een koopoptie in het huurcontract van Peniel Mlapa gelicht. Dat meldt de eredivisionist woensdag via de officiële kanalen. Of Mlapa komend seizoen daadwerkelijk in het geel-zwart actief is, moet nog maar blijken. 

Mlapa (28) werd afgelopen seizoen gehuurd van Dynamo Dresden. In dienst van VVV tekende de Duitse aanvaller voor vijftien doelpunten. Daarmee werd hij topscorer van de club. VVV beschikte over een optie om Mlapa definitief in te lijven. De aanvaller heeft nu voor drie jaar getekend. 

"We zijn erg blij dat we deze koopoptie hebben kunnen lichten en Mlapa voor drie seizoenen aan ons kunnen binden", wordt manager voetbal Stan Valckx geciteerd. "Hij heeft dit seizoen zijn kwaliteiten absoluut getoond en laten zien dat hij erg belangrijk is voor het team. Met zijn snelheid, kracht en scorend vermogen was hij een belangrijke waarde voor de ploeg."

Of Mlapa daadwerkelijk bij VVV blijft, moet blijken. De Limburgers zoúden hem met winst kunnen doorverkopen - en die mogelijkheid wordt overwogen. "Het verbaast ons niet dat er veel interesse voor hem is uit binnen- en buitenland. Hier gaan we ons de komende tijd over beraden", aldus Valckx. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s