Extra rust voor Blind: 'Hij is natuurlijk bekeken toen hij binnenkwam in Zeist'

Extra rust voor Blind: 'Hij is natuurlijk bekeken toen hij binnenkwam in Zeist'

Gepubliceerd: woensdag 5 juni 2019 om 19:34wo 05-06-2019 om 19:34

Bondscoach Ronald Koeman kan tijdens de eindronde van de Nations League over een volledig fitte selectie beschikken. Alleen Daley Blind arriveerde met enige fysieke klachten in het trainingskamp in Portugal.

De linkspoot van Ajax speelde eind juli al zijn eerste wedstrijd van het seizoen: tijdens de Nations League-eindronde kan de teller eindigen op 66 (!) optredens namens Ajax en Oranje. "Hij is natuurlijk wel bekeken toen hij binnenkwam in Zeist. Toen had hij wel wat klachten, waaronder zijn hiel", laat Koeman weten tijdens de persconferentie van woensdag. "Dus we hebben hem op momenten uit trainingen gehaald, rust gegeven."

Deze beslissing lijkt goed uit te pakken voor Blind. "Hij zegt dat hij fit is, dat zie ik ook. Dus dan speelt hij", aldus de bondscoach, die eerder op de woensdag al liet doorschemeren dat Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum aan de aftrap zullen staan in Guimarães.

'Dirty game'
Koeman kreeg ook nog vragen over de uitlatingen van Declan Rice: de jonge middenvelder van West Ham United kondigde aan dat zijn ploeggenoten niet moesten schromen om 'dirty' te spelen tegenover Frenkie de Jong. "Ik weet niet of hij het woord vies heeft gebruikt, want vies is in het hedendaagse voetbal niet meer mogelijk we hebben een VAR. Hij zal ongetwijfeld 'fysiek' bedoelen", aldus Koeman, die niet bang is voor de speelstijl van de Engelsen. "Het is in het voetbal nog steeds zo dat de slimste, technisch vaardigste beter is dan de fysieke."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Nederland-Engeland?

Nederland wint
89%
Engeland wint
11%
(3597 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws