'Het spelen van een grote finale met het Nederlands elftal geeft veel energie'

'Het spelen van een grote finale met het Nederlands elftal geeft veel energie'

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 10:15za 08-06-2019 om 10:15

Het Nederlands elftal zal zondagavond fit aan de aftrap staan in de finale van de Nations League. Dat belooft Frenkie de Jong, die in de halve finale tegen Engeland (3-1 winst na verlenging) in de toegevoegde speeltijd last kreeg van kramp.

De meeste spelers van het Nederlands elftal hebben een lang en zwaar seizoen achter de rug. Zo speelde Daley Blind tegen Engeland zijn 66e officiële wedstrijd van het seizoen en kwamen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum afgelopen zaterdag nog in actie in de finale van de Champions League. "Tegen de Portugezen staan we er", bezweert De Jong tegenover De Telegraaf.

"Ik voorzie qua vermoeidheid geen problemen, want we hebben rondom Oranje genoeg specialisten op het gebied van herstel", legt de 22-jarige middenvelder uit Arkel uit. "Onze basisconditie is goed genoeg en het is de laatste afspraak van het seizoen."

Oranje krijgt immers niet vaak de kans op eremetaal, beseft ook de spelersgroep. "Daarbij geeft het spelen van een grote finale met het Nederlands elftal zó veel energie; mentaal zou het veel zwaarder zijn als je na zo’n verlenging tegen Engeland om de derde en vierde plaats moet spelen. Ik weet niet of ik dat had kunnen opbrengen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Nederland de Nations League winnen?

(25182 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws