De Ligt: 'Ik speel met dertigers, dan vergeet je soms dat je zelf negentien bent'

De Ligt: 'Ik speel met dertigers, dan vergeet je soms dat je zelf negentien bent'

08-06-2019 18:55
33

Matthijs de Ligt is er trots op dat hij deel uitmaakt van het huidige Oranje. De 19-jarige centrumverdediger van Ajax, die in de halve finale van de Nations League een penalty veroorzaakte maar ook de gelijkmaker binnenkopte, denkt dat het Nederlands elftal de gunfactor van het publiek weer heeft.

Oranje speelt zondagavond in de finale van de Nations League tegen Portugal na twee achtereenvolgende eindronden te hebben gemist. "Nederland is weer in opkomst", zegt een trotse De Ligt op de officiële site van de UEFA. "Onze supporters kunnen weer genieten van de manier waarop wij spelen. Als we de Nations League winnen zou ons dat een extra steuntje in de rug geven."

De aanvoerder van Ajax moet zichzelf als negentienjarige nog wel eens in de arm knijpen, maar heeft daar eigenlijk geen tijd voor door het drukke programma. "Ik ben eraan gewend om te spelen met spelers die twintig of dertig jaar oud zijn. Daarom vergeet ik soms dat ik zelf pas negentien ben, maar dat moeten we niet te belangrijk maken. Zodra ik de tijd heb ga ik terugblikken op alles wat er gebeurd is, maar tijdens een seizoen is dat lastig."