'Barcelona-verdediger wil vertrekken: Atlético moet 50 miljoen euro betalen'

'Barcelona-verdediger wil vertrekken: Atlético moet 50 miljoen euro betalen'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 18:16ma 10-06-2019 om 18:16

FC Barcelona heeft Atlético Madrid duidelijk gemaakt dat Nelson Semedo alleen voor de hoofdprijs mag vertrekken. Coach Diego Simeone van de Madrilenen ziet in de Portugees de beoogde nieuwe rechtsback, meldt Marca.

Semedo staat zelf open voor een transfer, aangezien hij bij Barça geen onbetwiste basisspeler is. Trainer Ernesto Valverde kiest afwisselend voor hem of Sergi Roberto. Laatstgenoemde krijgt bovendien in topduels vaak de voorkeur. De zaakwaarnemer van Semedo heeft inmiddels kenbaar gemaakt dat zijn cliënt vaker wil starten óf vertrekken, maar de Catalanen willen hem niet zomaar laten gaan.

De deur sluiten doet Barça echter niet. De Spaanse kampioen is bereid om zaken te doen als er 45 à 50 miljoen euro wordt geboden. Dat wordt als aanvaardbaar gezien, omdat vergelijkbare spelers als Benjamin Mendy (58 miljoen) en Kyle Walker (56 miljoen) een soortgelijk bedrag opleverden. Bovendien is Ferland Mendy voor 50 miljoen op weg naar Real Madrid.

Barcelona heeft met Moussa Wagué net een andere rechtsback overgeheveld naar de eerste selectie en kan het geld goed gebruiken voor versterkingen. Atlético zit op zijn beurt goed in de slappe was na de overstap van Lucas Hernandez (80 miljoen) naar Bayern en het aangekondigde vertrek van Antoine Griezmann (120 miljoen).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws