'Manchester City voor dubbeltje op eerste rang: zoon van cultheld Delap komt over'

'Manchester City voor dubbeltje op eerste rang: zoon van cultheld Delap komt over'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 08:40di 11-06-2019 om 08:40

Manchester City staat op het punt om een opvallende transfer af te sluiten, meldt The Derby Telegraph. De zestienjarige Liam Delap, zoon van Stoke City-cultheld Rory Delap, is hard op weg om Derby County te verruilen voor The Red Devils.

De jonge spits maakte naam in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Engeland en het O18-elftal van Derby County, dat zich verzekerde van de landstitel. De kersverse Treble-winnaar volgt de ontwikkeling van Delap junior al lange tijd en wil hem deze zomer aan de eigen gelederen toevoegen. The Rams mogen volgens The Derby Telegraph een bescheiden transfervergoeding tegemoetzien voor Delap.

De vader van de jonge spits is een bekende naam in het Engelse voetbal. De inmiddels 42-jarige Rory Delap speelde zelf vier seizoenen in het eerste elftal van Derby County, maar maakte vooral naam bij Stoke City. Zijn karakteristieke lange inworpen, sommigen haalden een afstand van vijftig, waren een belangrijke pijler onder het klassieke kick-and-rushvoetbal van The Potters.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws