Excelsior strikt oud-aanvoerder: Daarom wilde ik graag terugkeren naar Nederland

Excelsior strikt oud-aanvoerder: "Daarom wilde ik graag terugkeren naar Nederland"

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 13:10di 11-06-2019 om 13:10

Sander Fischer keert terug bij Excelsior. De Rotterdamse club heeft de dertigjarige verdediger voor twee seizoenen aan zich gebonden. Fischer speelde in de jeugd van Excelsior en van 2013 tot 2016 in het eerste elftal.

Fischer was aanvoerder van het team dat in 2014 promoveerde naar de Eredivisie. Volgend seizoen spelen de Kralingers weer op het tweede niveau. "Ik vind het heel erg leuk dat ik terugkeer bij Excelsior ", vertelt Fischer op de clubsite. Hij komt over van het Deense Vendsyssel FF. "Een leuk avontuur, maar we hebben net een kleintje gekregen en vanwege mijn gezinssituatie vond ik voetballen in Denemarken niet optimaal. Daarom wilde ik graag terugkeren naar Nederland."

De dertigjarige verdediger hoefde dan ook niet lang na te denken toen Excelsior aanklopte. "Toen Excelsior mij benaderde, waren ze al gedegradeerd, dus dat heeft niet meegespeeld. Natuurlijk is het jammer dat Excelsior is gedegradeerd, maar aan de andere kant zorgt dat ook weer voor nieuwe kansen. Ik vind het in elk geval leuk om terug te zijn bij Excelsior. Toen ze me benaderden, zijn we er heel snel uitgekomen. De club wilde mij graag hebben en ik wilde graag terugkeren."

Fischer gaat óók 'waar mogelijk' commercieel directeur Daan Bovenberg ondersteunen bij zijn werkzaamheden. "Dat is helemaal nieuw voor mij. Op deze manier biedt Excelsior mij de kans om mijn eerste stappen te zetten voor mijn maatschappelijke carrière. Ook op dat gebied wil ik graag mijn schouders eronder zetten om de club verder te helpen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws