Raiola begint makelaarsbond en wil geïnformeerd worden door FIFA

Raiola begint makelaarsbond en wil geïnformeerd worden door FIFA

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 22:18di 11-06-2019 om 22:18

Mino Raiola is niet te spreken over de verregaande plannen van de FIFA om het transfersysteem op de schop te gooien. De Nederlandse zaakwaarnemer heeft dan ook een internationale vakbond opgericht, meldt Voetbal International.

De 51-jarige Raiola wil op die manier een front vormen tegen de plannen van de wereldvoetbalbond. 'De vakbond is voortgekomen uit een gezamenlijke wens van de oprichtende leden om een positieve bijdrage te leveren aan een veranderende en complexe voetbalwereld', zo laat de belangenbehartiger weten in een brief.

De onlangs herkozen FIFA-preses Gianni Infantino wil de macht van makelaars beperken. Daarvoor wil hij een eigen bank in het leven roepen om toe te zien op geldstromen. Ook wil hij de licentieplicht opnieuw invoeren, nadat die onder Sepp Blatter werd afgeschaft in 2015, moet er een scheiding komen tussen clubmakelaars en spelersmakelaars en zijn er geruchten over een beloningsfonds.

Raiola wil nu op de hoogte worden gehouden met de vakbond, schrijft VI. Tot dusver wist de FIFA zaakwaarnemers altijd te weren. Het weekblad constateert dat Raiola de brief over de oprichting op 7 mei verstuurde, twee dagen later werd hij opvallend genoeg geschorst door de Italiaanse voetbalbond en niet veel later kreeg hij een wereldwijd beroepsverbod.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws