'Er is veel interesse van andere Eredivisie-clubs, maar ik ben niet te huur'

'Er is veel interesse van andere Eredivisie-clubs, maar ik ben niet te huur'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 09:20wo 12-06-2019 om 09:20

Ferdy Druijf gaat tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor zijn kansen in Alkmaar. De 21 jarige-spits was afgelopen jaar liefst 29 keer trefzeker in de Keuken Kampioen Divisie, namens Jong AZ en - in de tweede seizoenshelft - NEC. 

Arne Slot, bij AZ de opvolger van trainer John van den Brom, heeft Druijf inmiddels laten weten dat de jonge goalgetter 'onder geen beding' mag vertrekken. "De trainer zegt van spitsen te houden die het gras opvreten, die op elke bal lopen. Mijn enthousiasme kan hij goed gebruiken. Dat klonk erg positief", vertelt de aanvaller in gesprek met Voetbal International. 

"Tegelijkertijd weet ik dat de concurrentie groot is. Op deze leeftijd moet ik niet op de bank terechtkomen. Ik wil komend seizoen 30 tot 34 wedstrijden in de Eredivisie spelen. Dat weet de trainer ook."

Druijf hoopt op een 'eerlijke' kans bij de nummer vier van de Eredivisie. "En als ik op het tweede plan raak? Dan zullen we opnieuw moeten praten. Er is veel interesse van andere Eredivisie-clubs, maar AZ heeft al aangegeven dat ik niet te huur ben. Ik zit hier al zeven jaar en wil graag slagen in Alkmaar. Maar natuurlijk niet ten koste van alles."

Poll

Wordt Druijf komend seizoen eerste spits van AZ?

(1645 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws