'Gasten van Oranje proberen arbitrage te beïnvloeden en alles aan te grijpen...'

'Gasten van Oranje proberen arbitrage te beïnvloeden en alles aan te grijpen...'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 14:10wo 12-06-2019 om 14:10

Dick Advocaat vindt het typerend voor de huidige Oranje-selectie hoe spelers met de scheidsrechter omgaan. Volgens Advocaat bewijst het dat de spelers van het Nederlands elftal alles aangrijpen om te winnen.

"Deze spelersgroep zit goed in elkaar. Dan heb ik het over zowel de aanvullende kwaliteiten als het karakter van de ploeg", aldus Advocaat tegenover Voetbal International. "En de bondscoach past daar goed bij. Dit Oranje heeft een zeer positieve uitstraling ook. Het is duidelijk dat iedereen trots is onderdeel van deze groep te zijn, dat dragen ze op een goede manier uit en je ziet het terug in het veld."

Typerend vindt Advocaat de manier waarop spelers met de scheidsrechter omgaan. "Dat klinkt misschien als een detail, maar mij zegt het méér dan dat. Tegen Engeland zag je dat ook weer: spelers die er bovenop zitten als er in hun ogen een discutabele beslissing is genomen", aldus Advocaat. "Als je niet honderd procent gemotiveerd bent, laat je de boel op dat soort momenten op zijn beloop. Maar deze gasten proberen de arbitrage te beïnvloeden en dus alles aan te grijpen om tot resultaten te komen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Plaatst Oranje zich rechtstreeks voor het EK?

(2031 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws