De Jong: 'Totdat beslissingen moeten worden genomen: dan bepaalt hij'

De Jong: 'Totdat beslissingen moeten worden genomen: dan bepaalt hij'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 21:53wo 12-06-2019 om 21:53

Frenkie de Jong heeft naar eigen zeggen een bijzondere klik met bondscoach Ronald Koeman. De 22-jarige middenvelder is zeer te spreken over de aanpak van Koeman bij het Nederlands elftal.

"Ik kende hem nog niet persoonlijk, maar vanaf de eerste dag is hij duidelijk naar mij toe geweest. Hij straalt een soort rust uit, dat geeft vertrouwen en doet ons team goed", vertelt De Jong aan De Telegraaf. "Hij laat ons meedenken en meepraten, totdat er beslissingen moeten worden genomen: dan bepaalt hij."

De Jong hoopt met Oranje prijzen te verzamelen, zoals hij dat ook bij FC Barcelona wil gaan doen. Eerst heeft hij nu een maand vakantie. "Of ik die ook echt nodig heb, weet ik eigenlijk niet. Het is een heel lang seizoen geweest, maar het is ook snel gegaan. Als je prima presteert voel je niet dat het lang of zwaar is. Maar nu de vakantie er is, vind ik het lekker dat ik me even kan opladen."

"Ik ga eerst op vakantie met mijn vriendin, dan weg met mijn broertje en mijn vrienden en daarna ga ik richting Barcelona", aldus De Jong, die Ajax voor minimaal 75 miljoen euro verruilt voor de Spaanse kampioen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws