Natuurgras wordt optie voor Emmen: 'Nu kost dat voor ons een miljoen euro'

Natuurgras wordt optie voor Emmen: 'Nu kost dat voor ons een miljoen euro'

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 07:13do 13-06-2019 om 07:13

FC Emmen speelt volgend seizoen op een zogenaamd 'verplaatsbaar kunstgrasveld'. Dat heeft alles te maken met de staat van het huidige veld, dat volgend seizoen waarschijnlijk niet goed genoeg meer is om Eredivisiewedstrijden op te kunnen spelen.

De Drentse eredivisionist vindt het 'een te groot risico' om het kunstgrasveld dat er nu ligt nog een seizoen intact te laten. De club heeft dus besloten om er een verplaatsbaar kunstgrasveld voor in de plaats te nemen, schrijft het Dagblad van het Noorden. De keuze voor een dergelijk veld is een bewuste, meldt de krant, want als FC Emmen zich nogmaals handhaaft in de Eredivisie kan er in 2020 voor een veld van natuurgras worden gekozen.

Dan heeft de Drentse club immers de financiële middelen om een natuurgrasmat aan te leggen. "Wanneer wij nu natuurgras laten aanleggen, kost ons dat een miljoen euro", zegt directeur Ronald Lubbers tegen de regionale krant. "Die investering past op dit moment niet in ons budget en pas na volgend seizoen gaat de vergoedingsregeling in voor clubs die van kunstgras overstappen op natuurgras. Dan wordt het een ander verhaal."

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws