Ajax-verdediger (17) vertrekt: 'Interesse vanuit Turkije, Italië en ook Spanje'

Ajax-verdediger (17) vertrekt: 'Interesse vanuit Turkije, Italië en ook Spanje'

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 15:07do 13-06-2019 om 15:07

Nuri Emre Aksit keert Ajax de rug toe. Samen met de Amsterdamse grootmacht heeft Aksit (17) besloten dat het een goed moment is om uit elkaar te gaan. De verdediger vertelt dat in gesprek met website Ajax Showtime. 

"Ik heb samen met Ajax besloten om uit elkaar te gaan", vertelt Aksit, zonder het afscheid verder uitgebreid toe te lichten. Vitesse heeft belangstelling voor hem. "Het kan dat ik daar naartoe ga, want ze hebben interesse. Maar er is ook interesse van andere clubs."

Het talent zou zijn loopbaan over de grens kunnen voortzetten. "Er is interesse vanuit Turkije, Italië en ook vanuit Spanje." Aksit heeft nog geen keuze gemaakt. "Ik zit nog te kijken, maar ik denk misschien Italië of Nederland. Het is nog niet zeker."

Zijn acht seizoenen bij Ajax beschrijft de verdediger als een 'fantastische tijd'. "Ik kijk er met een goed gevoel op terug. We hebben toernooien gepakt, zijn kampioen geworden, maar we hebben ook verloren. We hebben van alles meegemaakt. Het heeft me wel gevormd als persoon."

Donderdag werd ook al bekend dat Ian Beelen afscheid neemt van Ajax. Hij heeft voor Vitesse gekozen. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws