AD: Sparta en andere Eredivisie-clubs vangen bot bij transfervrije Ruiter (32)

AD: Sparta en andere Eredivisie-clubs vangen bot bij transfervrije Ruiter (32)

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 07:48vr 14-06-2019 om 07:48

Robbin Ruiter vindt het nog te vroeg voor een terugkeer naar Nederland, meldt het Algemeen Dagblad. De 32-jarige sluitpost vertrekt deze zomer transfervrij bij Sunderland en staat in de belanstelling van diverse Eredivisie-clubs.

Sparta is één van hen: de Rotterdamse promovendus neemt deze zomer afscheid van Roy Kortsmit en kan momenteel alleen over Tim Coremans en reserve Michael Fabrie beschikken. Volgens het AD hebben De Kasteelheren zich al gemeld bij Ruiter en zijn belangenbehartigers. Die hebben echter vriendelijk bedankt voor de interesse: Ruiter lijkt zijn carrière liever buiten Nederland voort te zetten.

De Amsterdammer maakte in Nederland naam bij FC Volendam en FC Utrecht en trok in 2017 de grens over. Een groot succes werd zijn verblijf bij Sunderland echter niet: in twee jaar tijd kwam hij tot 23 competitiewedstrijden namens The Black Cats. Tijdens Ruiters eerste seizoen degradeerde Sunderland uit het Championship, afgelopen seizoen liep men promotie uit de League One mis: tijdens de finale van de play-offs tegen Charlton Athletic ging het mis voor Sunderland.

Poll

Is Sparta een aanwinst voor de Eredivisie?

(4427 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws