'Ik denk dat De Jong qua potentie heel dicht bij Sneijder in de buurt komt'

'Ik denk dat De Jong qua potentie heel dicht bij Sneijder in de buurt komt'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 13:38vr 14-06-2019 om 13:38

Als het aan Jan van Halst ligt krijgt Frenkie de Jong in de toekomst een offensievere rol. Wat de oud-voetballer betreft komt de Oranje-international qua potentie 'heel dicht in de buurt van Wesley Sneijder'.

Van Halst voorspelt voor De Jong een soortgelijke carrière als Sneijder. "Ik hoop dat hij iets aanvallender gaat spelen, want ik denk wel dat hij het overzicht en de kwaliteiten heeft om net als Sneijder met die laatste steekpass iemand alleen voor de keeper te zetten", tekent Ajax Showtime op uit de mond van Van Halst.

In zijn huidige rol is dat lastig. "Daarvoor staat hij nu vaak iets te ver weg, maar dat zou wel een ontwikkeling kunnen worden in zijn carrière", aldus Van Halst. "Ik denk dat De Jong qua potentie heel dicht bij Sneijder in de buurt komt."

Van Halst maakte Sneijder zelf als speler mee. "Sommige spelers moeten heel hard trainen om uiteindelijk een goede traptechniek te krijgen, maar bij Sneijder zag je meteen al zijn natuurlijke aanleg", vertelt hij. "Hij had in zijn jeugdjaren al zoveel geschoten, dat hij het zichzelf had aangeleerd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws