'Barça grijpt naast De Ligt en schuift interne kandidaat Todibo naar voren'

'Barça grijpt naast De Ligt en schuift interne kandidaat Todibo naar voren'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 20:42vr 14-06-2019 om 20:42

FC Barcelona lijkt zich erbij neer te leggen dat het naast Matthijs de Ligt gaat grijpen. Volgens Mundo Deportivo hebben de Catalanen al besloten om Jean-Clair Todibo klaar te stomen voor het grote werk.

De negentienjarige centrale verdediger uit Frankrijk kwam afgelopen winter over van Toulouse en kwam sindsdien tot twee competitiewedstrijden namens de Catalanen. Mundo Deportivo meent echter dat Todibo het voorbije half jaar veel indruk heeft gemaakt op zijn medespelers, trainer Ernesto Valverde en de overige leden van de technische staf. Todibo maakt volgend seizoen ongetwijfeld aanspraak op meer speelminuten.

De jeugdinternational van Frankrijk kan het bovendien goed vinden met landgenoot en 'enfant terrible' Ousmane Dembélé. MD vermoedt dat de aanwezigheid van Todibo een positief effect heeft op Dembélé, die de club tijdens zijn eerste seizoenen nog tot wanhoop dreef met zijn weinig gedisciplineerde levensstijl. Nu de man van 125 miljoen euro een maatje heeft gevonden in Catalonië, voelt hij zich beter op zijn gemak en kan hij beter presteren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws