Argentijnse bondscoach haalt uit: 'Dat zulke spelers op zo'n veld moeten spelen'

Argentijnse bondscoach haalt uit: 'Dat zulke spelers op zo'n veld moeten spelen'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 08:59zo 16-06-2019 om 08:59

De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni was not amused na afloop van de verloren Copa América-wedstrijd tegen Colombia. De staat van de grasmat in speelstad Salvador was volgens Scaloni dramatisch.

De 41-jarige oud-verdediger trok na de valse Copa-start fel van leer. "De staat van het veld was bedroevend, zeker als je nagaat dat dit pas de eerste wedstrijd hier was", liet hij weten tijdens de persconferentie in de Arena Fonte Nova, in 2014 nog het decor van de legendarische 5-1 tussen Nederland en Spanje. "Ik moet er niet aan denken hoe het gras er na de volgende wedstrijden uitziet. Het is buitengewoon jammer dat zulke grote spelers op zo'n veld moeten spelen."

Scaloni kon zijn ploeg echter weinig kwalijk nemen na de 0-2 nederlaag tegen de Colombianen. "Zij hebben een heel sterk team. In sommige fases van de wedstrijd waren zij beter, in sommige fases waren wij beter. Aan die fases moeten wij ons vasthouden in de komende wedstrijden."

De Argentijnen mogen in de twee resterende poulewedstrijden, tegen Paraguay en Qatar, alsnog proberen om zich te plaatsen voor de tweede ronde. Chili en Ecuador spelen op vrijdag 21 juni de volgende wedstrijd in Salvador.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Argentinië

Poll

Welk land gaat de Copa América winnen?

(4606 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws