Schrikken bij Twente: 'Bizar om mee te maken, oversteeg het amateurniveau niet'

Schrikken bij Twente: 'Bizar om mee te maken, oversteeg het amateurniveau niet'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 16:27zo 16-06-2019 om 16:27

Marino Pusic schrok zich tijdens de eerste dagen van de voorbereiding op het kampioensjaar in de Keuken Kampioen Divisie rot van het niveau van zijn spelersmateriaal. De inmiddels vertrokken coach blikt voor de camera van FOX Sports terug op een hectische periode.  

Na de degradatie uit de Eredivisie vond een complete leegloop plaats in de Grolsch Veste. Twente moest op nul beginnen. "Ik had geen flauw idee dat we er zó slecht voor stonden", aldus Pusic

"Ik dacht: we gaan héél snel aan de slag met het samenstellen van de selectie. Dat moest op tijd klaar zijn, om de strijd aan te gaan gaan met allemaal concurrenten. Dit werd bestempeld als de zwaarste en lastigste eerste divisie in de geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal."

"En dan sta je daar met een nagenoeg veredeld jeugdteam op het veld... Dat was heel bizar om mee te maken. In mijn ogen oversteeg niet het amateurniveau. Wekenlang hebben we het op die manier moeten doen. Langzamerhand kwamen er wat spelers binnen."

Met de nodige aanwinsten werd Pusic uiteindelijk kampioen. Na het veroveren van de landstitel kreeg de oefenmeester zijn congé. Assistent Gonzalo Garcia Garcia is inmiddels aangesteld als opvolger van Pusic. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws