Larsson vs Feyenoord in rechtszaal: 'Zaakwaarnemer en ik wisten hoe het echt zat'

Larsson vs Feyenoord in rechtszaal: 'Zaakwaarnemer en ik wisten hoe het echt zat'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 22:30zo 16-06-2019 om 22:30

Henrik Larsson blikt in een interview met FourFourTwo terug op zijn spraakmakende vertrek bij Feyenoord (1997), dat niet bereid was om de Zweed naar Celtic te laten vertrekken. Het kwam zelfs tot een rechtszaak, waarna Larsson uiteindelijk zijn zin kreeg.

"Het was raar!", blikt Larsson terug. "Feyenoord interpreteerde een clausule in mijn contract op een bepaalde manier, maar ik en mijn zaakwaarnemer wisten allebei hoe het echt in elkaar zat. Ik was niet blij met de club, maar het is vandaag de dag geen probleem meer. Ik heb goed contact met de mensen daar."

"Op het veld was het niet altijd even leuk voor me bij Feyenoord. Ik vertrok door de achterdeur naar Schotland, maar toen ik daar kwam werd ik blij omdat Wim Jansen daar was. Hij haalde me ook naar Nederland en wist wat hij had gekocht", doelt hij op het feit dat Jansen de trainer van Celtic was.

Larsson verdiende bij Celtic een toptransfer naar FC Barcelona. Schotland verlaten was echter niet eenvoudig. "Het was lastig. Ik wist dat als ik een paar wedstrijden niet zou scoren, de media zouden zeggen dat ik niet meer dezelfde Larsson was. Ik had nog een eenjarig contract. Om speculatie te voorkomen, wilde ik zo vroeg mogelijk aankondigen dat ik niet zou verlengen bij Celtic."

"Er waren meer dan dertig clubs geïnteresseerd. Ik wilde echter alleen naar Spanje, omdat het mijn droom was om ergens te spelen waar het warm was. Ik wilde ook geen degradatievoetbal spelen, dus ik zou tevreden zijn met een middenmoter. Maar toen kwam Barcelona en zei ik ja!"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws