'De Ligt bepaalt uiteindelijk gewoon zelf, Raiola zorgt dat hij hoofdprijs krijgt'

'De Ligt bepaalt uiteindelijk gewoon zelf, Raiola zorgt dat hij hoofdprijs krijgt'

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 08:58ma 17-06-2019 om 08:58

Matthijs de Ligt laat zich zijn wil niet opleggen door zaakwaarnemer Mino Raiola, denkt Sjoerd Mossou. Volgens de Algemeen Dagblad-columnist bepaalt de felbegeerde Ajax-captain zelf bij welke club hij zijn carrière voortzet.

De Ligt wordt door Raiola richting Paris Saint-Germain gedreven, suggereren met name de Spaanse kranten, maar Mossou denkt dat de situatie iets genuanceerder ligt. "De Ligt bepaalt het uiteindelijk gewoon zelf, maar Raiola zorgt ervoor dat hij de absolute hoofdprijs krijgt", laat de Bredanaar weten bij FOX Sports Vandaag Voetbalzomer. FC Barcelona lijkt die hoofdprijs niet te willen betalen, PSG wel. "Als Barcelona niet kan matchen met het bod van PSG of Juventus, dan hebben ze pech. Zo werkt het wel in die wereld."

Persoonlijke sentimenten spelen geen rol in het transferdossier van De Ligt, denkt Mossou. "Wij denken een beetje romantisch: De Ligt wil vast naar Barcelona, vanwege het sentiment. Maar als het verschil zes miljoen euro salaris per jaar is, gaat dat echt niet gebeuren", stelt hij. "Dan kun je Barcelona wel een leuke club vinden, maar ze moeten wel gewoon betalen."

De sportieve toekomst van De Ligt houdt de gemoederen al maandenlang bezig. PSG lijkt de beste papieren te hebben: de schoonmoeder en vriendin van de Ajacied zouden al hebben gekeken naar woonruimte in Parijs. De Ligt geniet momenteel van vakantie: uitsluitsel over zijn toekomst hoeft voorlopig niet verwacht te worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is PSG een goede club voor De Ligt?

(27541 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws