De Boer adviseert De Ligt: 'Het is graag of niet, hij moet niet te lang wachten'

De Boer adviseert De Ligt: 'Het is graag of niet, hij moet niet te lang wachten'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 18:00za 15-06-2019 om 18:00

Wat Frank de Boer betreft tekent Matthijs de Ligt alsnog bij FC Barcelona. De trainer van Atlanta United drukt de verdediger dan wel op het hart snel de knoop door te hakken.

"Ik heb nog steeds blaugrana-bloed door mijn aderen stromen, dus wat mij betreft tekent hij alsnog bij Barça", aldus De Boer in gesprek met VTBL. "Of die club het leuk vindt om aan het lijntje te worden gehouden? Er speelt zeker een bepaalde Catalaanse trots mee. Zo van: het is graag of niet. Dus hij moet niet te lang wachten."

De Boer vindt dat De Ligt 'zeer goed' bij FC Barcelona past. "Aanvallende teams zoals Barça spelen ver van de eigen goal af. De Ligt kan met heel veel ruimte in zijn rug verdedigen en onder druk opbouwen. Dat zijn toch bepaalde vereisten van een Barcelona-speler. De vraag is echter: wie gaat Matthijs eruit spelen bij Barcelona? Op deze leeftijd moet je zeker weten dat je veel aan voetballen toe gaat komen. Gerard Piqué verdwijnt niet zomaar uit de ploeg, dus dat is een risico."

Volgens De Boer was het al vroeg duidelijk dat De Ligt een groot talent was. "Toen hij 12 was, was Matthijs al een van de grootste talenten van dat moment. Ik noemde hem Donny 2.0, omdat hij op het middenveld speelde, zij het meer controlerend dan Van de Beek."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat is het beste voor De Ligt?

(11592 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws