Almere City kiest voor 'verrassende' Molenaar: Maaskant vertrekt bij de club

Almere City kiest voor 'verrassende' Molenaar: Maaskant vertrekt bij de club

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 11:02di 18-06-2019 om 11:02

Almere City heeft Robert Molenaar aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 50-jarige trainer heeft een contract getekend voor twee jaar. Dat laat de club weten via de officiële kanalen.

Molenaar was de afgelopen twee seizoenen hoofdtrainer bij Roda JC en maakte zijn debuut als hoofdtrainer bij FC Volendam. Zijn komst loopt nagenoeg synchroon met het vertrek van technisch directeur Robert Maaskant, zo laat Almere City weten. "Ik ben heel blij om mijn trainerscarrière bij Almere City FC te vervolgen", aldus Molenaar op de website van zijn nieuwe werkgever.

"Dit is de jongste BVO van Nederland, waar zeker in de beginjaren vooral veel opgebouwd moest worden. Destijds had de club daardoor soms het imago van ‘Klein Duimpje’, maar dat beeld is totaal veranderd", vervolgt hij. "Almere City FC wil verder professionaliseren en in de komende jaren de stap naar de Eredivisie maken. Ik kan niet wachten om daaraan mijn steentje bij te dragen."

Algemeen directeur John Bres is blij met de komst van Molenaar. "Robert Molenaar heeft ons in meerdere gesprekken weten te verrassen met zijn denkwijze en zijn methodiek. Hij neemt een brok ervaring mee naar Almere en wij zijn overtuigd dat hij mede dankzij die ervaring de ambitieuze doelstellingen van deze club zal behalen."

Maaskant vertrekt juist bij Almere City. 'Hij kiest ervoor het technisch directeurschap te laten voor wat het is en komt later vandaag naar buiten met een statement over het vervolg van zijn loopbaan', aldus Almere City. Maaskant lijkt op weg te zijn naar VVV-Venlo, waar hij weer als trainer aan de slag kan. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws